Referat: Månsarps IBK B - S/W 2010 IBK

Två lag som inte riktigt hittat vinnarspåret i herrar division 4 Nordvästra möttes i Norrahammars Sportcenter.
Matchen slutar 6-6, kanske på förhand inte helt oväntat.
Men matchen hade många ansikten tycker jag.

Första perioden är lite avvaktande tycker jag. Våra motståndare ställer tydligt upp i försvarspel, och vi får mycket boll.
Men klarar inte att driva upp tempot.
Adam får en utvisning efter 04:29, men deras PP är tämligen uddlöst, kändes mer som de vill hålla i bollen för att komma in i matchen.
Efter 11:50 får bortalaget en utvisning, och efter den, tycker jag att vi tar tag taktpinnen
Vi gör också 1-0 genom Henrik Samuelsson, ser inte exakt hur det går till. Men skönt med ledning. Tid 17:13
Tyvärr så kvitterar de 19:32, på ett från min synvinkel väldigt billigt sätt. De slänger in bollen, på våran högersida, och tyvärr täcker inte Simon första stolpen, mål. Paus 1-1, de har f ö ett läge att göra 1-2 också, då vi är lite chockade av baklängesmålet

Vi vet att vi förra helgen öppnade andra perioden bra, här blir det tvärtom.
Vet inte om vi är tagna av stundens allvar på denna omvända SM-final om man tittar till serie och tabelläge.
SW gör 1-2 genom deras lagkapten, som är en av deras bättre spelare.
En utvisning efter 09:24 på bortaspelare, gör att vi kan kvittera. Denna gång genom Villiam Eriksson, som precis som 5 andra 06:or valt att förlänga sin dispens säsongen ut.
Tycker att vi tar tag i matchen nu. Och Adam Larsson´s 3-2 är logiskt, assisten kom från Calle Jansson som dök upp till andra perioden.
Perioden avslutas med bortautvisning. Paus 3-2

3:e blir en känslomässig berg- och dalbana. Vi kommer ut jättefint i perioden. Simon slår in 4-2, och Vilgot stänker dit 5-2
Tiden är då 6:06
De tar timeout. Vi pratar om att fortsätta på samma sätt.
Men vad gör vi, tvärtom.
Båda reduceringarna till 5-3 och 5-4 kan undvikas, då vi tappar boll i fel läge, där vi väljer en svårare pass en vad situationen kräver. Men all cred till SW, de utnyttjar detta skoningslöst.
Vi får ett PP efter 12:40, och är nära att utöka.
Men SW vänder på steken. 5-5 efter 16:43, genom deras lagkapten. Sedan åker Oscar ut, och samme kille kan göra sitt 3:e mål för kvällen för bortalaget, 5-6, tungt. Tid 17:25. Jag tar timeout, vi går ner på 2 femmor.
Får ett massivt tryck och gör 6-6. Tid 18:02
Efter detta inget ordnat spel tyvärr, mest bolltapp från båda lagen, och irritation. Deras ledare får 2 minuter för protest mot domslut, en situation jag inte uppfattar. Då bollen är på vår sida vid tillfället.
Slut 6-6. Bittert med tanke på 5-2, men starkt och kvittera när vi får psykologiskt jobbiga mål emot oss.
Kul att se att Anders Perman kunde se matchen, välkommen tillbaka Anders.
Vi har en match kvar borta Värnamo, 6 killar lämnade in sina tröjor efter matchen, då de inte kan vara nästa helg.
Övriga räknar vi med, så vi kan avsluta snyggt.